Tervetuloa Urhean kotisivuille!

Ajankohtaista

Räkä roiskuen huutavat valmentajat kuuluvat historiaan – Westerlund haluaa yksilön keskiöön.
Toimintakertomus kokoaa viime vuoden toimintamme yhteenvedoin ja tunnusluvuin. Löydät myös mielenkiintoisia tietoja urheilijoistamme, valmentajistamme sekä toiminnastamme. Ohessa muutamia tunnuslukuja vuodelta 2013:
Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia käynnistää yhdessä SportFocuksen kanssa TrainingFocus -koulutusohjelman jälleen syksyllä. Alkavana syksynä käynnistyvä koulutusohjelma on jo kolmas yhteinen hankkeemme, joista saatu palaute on ollut erinomaista. Uusi toimintatapa - psyykkisen valmennuksen työkalut valmentajan arkityöhön - on osoittautunut loistavaksi keinoksi lisätä valmentajien osaamista, tuloksen tekoa ja lajien välistä yhteistyötä.
Paralympiakomitean koordinoima ja Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama hanke kehittää vammaisurheilun ja -urheilijoiden asemaa urheiluakatemioissa. Hanketta vetää Tuomas Törrönen ja se on puolentoistavuoden mittainen. Törrönen on ensimmäisen puolen vuoden aikana vieraillut urheiluakatemioissa ja kartoittanut toimintaympäristöä. Myös ihan konkreettisia tuloksia on jo syntynyt.
Vammaisurheilun valmentajakerho kutsuu valmentajat riippumatta lajista tai jäsenyyksistä torstaina 3.7.2014 Espoon Tapiolan urheilupuistoon seuraamaan Suomen naisten ja miesten otteluita Maalipallon MM-kilpailuissa.
Helsingin Kisa-Veikkojen 21-vuotias Ronja Oja rikkoi sokeain naisten Suomen ennätykset 100 metrin juoksussa ja pituushypyssä Nuorten Eliittikisojen yhteydessä järjestetyissä kilpailuissa Eläintarhan urheilukentällä Helsingissä.
Jokaisella lapsella on omanlaisensa potentiaali fyysiseen kehittymiseen. Kehitys tapahtuu lapsen potentiaalin rajoissa ja kehitysvauhti on riippuvainen niin fyysisestä kasvusta kuin etenkin kehitysärsykkeistä eli kasvuympäristöstä. Valmentajan tulisi muistaa, etteivät lapset ole aikuisten pienoismalleja, vaan lasten urheilussa tulisi ottaa huomioon lapsen kasvu ja kehitys. Kehitysvaiheet ymmärtämällä ja niiden lainalaisuudet huomioimalla harjoittelu on optimaalisesti kehittävää ja turvallista.
Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia järjesti 20.5.2014 Mäkelänrinteen uintikeskuksen tiloissa II asteen opinto-ohjaajien tapaamisen, johon osallistui myös perusasteen opinto-ohjaajia Urhean verkostosta. Tilaisuus onnistui erinomaisesti ja erityisesti 9-luokkalaisten parempi valmistaminen kohtaamaan lukion ensimmäisen vuoden haasteita puhutti.
RSS ATOM