Tervetuloa Urhean kotisivuille!

Ajankohtaista

PsL Satu Kasken psykologian alaan kuuluva väitöskirja Urheiluvalmentajien työhyvinvointi Suomessa (Coaches well-being in Finland) tarkastetaan 24.1.2014 klo 12 Tampereen yliopiston Linna-rakennuksen Väinö Linna -salissa, Kalevantie 5, Tampere. Vastaväittäjänä on dosentti Jari Hakanen (Helsingin yliopisto). Kustoksena toimii professori Ulla Kinnunen.
Laadukas ruokavalio on urheilijan terveenä pysymisen, harjoittelussa jaksamisen, kehittymisen ja kilpailumenestyksen kannalta keskeinen tekijä. Vaikka suomalaiset ravitsemussuositukset on tarkoitettu lähinnä ammattilaisten käyttöön kansanterveyden edistämiseksi, myös yksittäiset henkilöt voivat saada niistä apua parempien valintojen tekemiseksi.
Helsingin yliopistossa ja Aalto-yliopistossa opiskeleville sekä Urhean I-tason urheilijoille tarkoitetut yhteistreenit jatkuvat Unidojolla Töölössä ja Otahallissa Otaniemessä. Treenejä pidetään kevään aikana joka viikko vuorotellen Unidojolla ja Otahallissa.
Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisen tiedekunnan Viveca-yksikkö järjestää urheiluvalmentajille suunnatun Taitovalmennus täydennyskoulutuksen Jyväskylässä 17.3. alkaen. Koulutus pureutuu taitojen oppimisen ja opettamisen käytäntöihin urheiluvalmennuksessa. Koulutuksessa opitaan taitojen oppimisen kannalta tehokkaita menetelmiä, joilla valmentaja voi tukea ja nopeuttaa taitojen ja suoritustekniikan kehittymistä. Koulutuksessa esitellään myös keskeisimpiä taitovalmennuksessa käytettäviä teknisiä apuvälineitä. Pääkouluttajina toimivat Sami Kalaja ja Timo Jaakkola.
Urheiluvuosi 2013 on nyt lopullisesti taputeltu valmiiksi, kun eilen juhlittiin upeassa Urheilugaalassa suomalaista urheiluvuotta 2013. Urheilutoimittajat julkaisivat samalla lajien parhaiden urheilijoiden listan kuluneen vuoden osalta.
Juulia avasi hienosti taitoluistelun EM-kisat luistelemalla kauden ennätyspisteensä lyhytohjelmassa 50,42. Tämä riitti hyvin jatkoon vapaaohjelmaan, johon selvisi 24 parasta luistelijaa. Juulian sijoitus on lyhytohjelman jälkeen 12. Tsemiä Juulia!
URA-säätiön apurahojen jakotilaisuudessa jaettiin myös Vuoden URAteko -tunnustuspalkinto, joka myönnetään merkittävistä ja uutta luovista ratkaisuista urheilijoiden opiskelumahdollisuuksien edistämiseksi. Tuhannen euron tunnustuksen sai rehtori Seppo Pitkänen
Urheilijoiden Ammattienedistämissäätiö (URA) jakoi tänään 69 urheilijalle opiskeluapurahan lukuvuodelle 2013-2014 tänään Sanomatalossa. Samassa yhteydessä järjestettiin miniseminaari, jossa uimahyppääjä Joona Puhakka, jääkiekkoilija Minttu Tuominen ja koripalloilija Hanno Möttölä puhuivat vuosistaan jenkkiyliopistoissa.
Pääkaupunkiseudun urheiluakatemiassa on yhteensä 1950 urheilijaa. Lajikirjo on varsin laaja, sillä urheilijoita on yhteensä 69 eri lajista alppihiihdosta wushu karateen.
Aiheena: Urheilun ja opiskelun yhdistäminen ulkomailla. Seminaari pidetään maanantaina 13.1 klo 13-14:30 Sanomatalon mediatorilla Töölonlahdenkatu 2, Helsinki
RSS ATOM