Tervetuloa Urhean kotisivuille!

Ajankohtaista

Paralympiakomitean koordinoima ja Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama hanke kehittää vammaisurheilun ja -urheilijoiden asemaa urheiluakatemioissa. Hanketta vetää Tuomas Törrönen ja se on puolentoistavuoden mittainen. Törrönen on ensimmäisen puolen vuoden aikana vieraillut urheiluakatemioissa ja kartoittanut toimintaympäristöä. Myös ihan konkreettisia tuloksia on jo syntynyt.
Vammaisurheilun valmentajakerho kutsuu valmentajat riippumatta lajista tai jäsenyyksistä torstaina 3.7.2014 Espoon Tapiolan urheilupuistoon seuraamaan Suomen naisten ja miesten otteluita Maalipallon MM-kilpailuissa.
Helsingin Kisa-Veikkojen 21-vuotias Ronja Oja rikkoi sokeain naisten Suomen ennätykset 100 metrin juoksussa ja pituushypyssä Nuorten Eliittikisojen yhteydessä järjestetyissä kilpailuissa Eläintarhan urheilukentällä Helsingissä.
Jokaisella lapsella on omanlaisensa potentiaali fyysiseen kehittymiseen. Kehitys tapahtuu lapsen potentiaalin rajoissa ja kehitysvauhti on riippuvainen niin fyysisestä kasvusta kuin etenkin kehitysärsykkeistä eli kasvuympäristöstä. Valmentajan tulisi muistaa, etteivät lapset ole aikuisten pienoismalleja, vaan lasten urheilussa tulisi ottaa huomioon lapsen kasvu ja kehitys. Kehitysvaiheet ymmärtämällä ja niiden lainalaisuudet huomioimalla harjoittelu on optimaalisesti kehittävää ja turvallista.
Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia järjesti 20.5.2014 Mäkelänrinteen uintikeskuksen tiloissa II asteen opinto-ohjaajien tapaamisen, johon osallistui myös perusasteen opinto-ohjaajia Urhean verkostosta. Tilaisuus onnistui erinomaisesti ja erityisesti 9-luokkalaisten parempi valmistaminen kohtaamaan lukion ensimmäisen vuoden haasteita puhutti.
Haukilahden lukion Urheiluvalmennuksen ja opiskelun yhdistämistä 20 vuotta juhlaseminaari kokosi 15.5.2014 laajan joukon Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian toimijoita ja Espoon päättäjiä yhteiseen iltapäivään.
Suomen Olympiakomitean tiedottaja Laura Lehtonen vieraili Urhean UniSport aamutreeneissä.
Olympiakomitea julkisti tiedon tänään Kuortaneella urheiluoppilaitospäivillä. Ensimmäisen kerran valittiin kaksi oppilaitosta, kun Märskyn lisäksi valittiin Sotkamon urheilulukio. Olympiakomitean perusteluina olivat mm. huipulle tähtäävän urheilun onnistunut ja tuloksekas yhdistäminen lukio-opiskelun kanssa. Märsky valittiin nyt toistamiseen vuoden urheiluoopilaitokseksi. Edellisen kerran Märsky sai vastaavan kunniaosoituksen vuonna 1998, kun valittiin ensimmäinen vuoden urheiluoppilaitos! ONNITTELUT KOKO KOULULLE!
Lue lisää Suomen aktiivisimman urheiluopiston rehtorihausta
RSS ATOM