Tervetuloa Urhean kotisivuille!

Ajankohtaista

Suomen Uimaliitto on valinnut Urhean uimahyppääjän Iira Laatusen jo kolmatta kertaa peräjälkeen vuoden uimahyppääjäksi! Iira saavutti vuoden 2014 EM-kilpailuissa finaalin 9. sijan naisten metrin ponnahduslaudalla.
Urhean kumppani Kisakallion Urheiluopisto on Lohjalla toimiva, innovatiivinen liikunnan ja urheilun valtakunnallinen koulutus- ja valmennuskeskus, jonka tehtävänä on edistää ja kehittää liikunta- ja valmennustoimintaa, liikunta- ja terveyskasvatukseen liittyvää koulutustoimintaa sekä muita liikuntapalveluja
Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt urheilija-apurahat 94:lle kesälajien urheilijalle. Apurahan tavoitteena on luoda taloudelliset edellytykset ammattimaiselle valmentautumiselle
”Tätä hyvää pitää tarjota kaikille valmentajille ja urheilijoille sanoo Kai Liukkonen, Riikka Lehtosen ja Tarun Lahden valmentaja”
Aiemmin Suomen Olympiakomitean ura-asiantuntijana toiminut Jari Savolainen aloittaa Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian urheiluyläkoulujen kehittäjänä ja nuorten valmentajana. Ensi vaiheessa kyseessä on vuoden määräaikainen pesti, jossa pääpaino on 12-15 –vuotiaiden urheilijoiden opintojen ja urheilun yhdistämisessä sekä valmennuksessa.
Urhean ammattikorkeakoulujen edustajat pitivät yhteisen iltapäivän huippu-urheilukoordinaattori Juha Dahlströmin johdolla
Judon Nuorten Olympiavalmentaja Markus Pekkola ja Urhean fysioterapeutti Vesa Kuparinen esittelivät laadukasta yhteistyötään Mäkelänrinteen lukion valmentajakokouksessa 28.1.2014.
Erittäin mielenkiintoinen TalviParalympiapäivä järjestetään Tapiolan jääpuistossa ke 4.2.2015 klo 13-18. Tilaisuus on maksuton. Ei erikseen ilmoittautumisisia.
Pohjois-Savon urheiluakatemia järjestää kaksi toisen asteen urheilijaopiskelijoille suunnattua verkkokurssia kuluvan kevätlukukauden aikana. Psyykkinen valmennus urheilussa –kurssi alkaa 2.2.2015. Kurssilla esitellään kilpa- ja huippu-urheilussa hyödynnettävän psyykkisen valmennuksen menetelmiä ja osa-alueita kuten motivaatio ja tavoitteet, kilpailumieliala ja onnistuneet suoritukset.
Juha Heikkala, Valon ennakoinnin asiantuntija uskoo muutosten tuulten tulevan väistämättä suomalaiseen urheiluseuratoimintaan. Muutoksia tulee Heikkalan mukaan aiheuttamaan muun muassa nuorten erilaiset tavat ajatella ja toimia, sekä yhteiskuntarakenteen muutokset.
RSS ATOM