Tervetuloa Urhean kotisivuille!

Ajankohtaista

Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus (KIHU) ja Huippu-urheiluyksikkö (HYU) ovat työskennelleet tiiviisti urheiluakatemiaverkoston arviointi- ja kehitystyön parissa.
Suomen psykologiliiton psyykkisen valmennuksen toimikunta ja Suomen urheilupsykologinen yhdistys (Supy ry) järjestävät erittäin mielenkiintoisen ja ajankohtaisen seminaarin otsikolla Urheilussa väsyneenä ei pärjää!
Itä-Suomen yliopiston väitöstutkimus kannustaa perheitä liikunnalliseen elämäntapaan, koska heikot motoriset taidot ja vähäinen välitunti- ja koulumatkaliikunta ovat yhteydessä huonompiin lukemisen ja laskemisen perustaitoihin alakouluikäisillä lapsilla, osoitti Itä-Suomen yliopistossa tarkastettava terveystieteiden maisteri Eero Haapalan väitöstutkimus.
Urheiluasioista vastaava ministeri Carl Haglund on myöntänyt kuluvan vuoden valtionavustukset liikuntajärjestöille. Toimintaa tuetaan veikkausvoittovaroista yhteensä 40 082 000 eurolla. Avustusta sai 122 järjestöä.
Urhean asiantuntijapalvelut vahvistuivat 10.2.2015 alkaen, kun ravitsemusasiantuntija Laura Manner aloitti yhteistyön akatemian kanssa.
Suomen Uimaliitto on valinnut Urhean uimahyppääjän Iira Laatusen jo kolmatta kertaa peräjälkeen vuoden uimahyppääjäksi! Iira saavutti vuoden 2014 EM-kilpailuissa finaalin 9. sijan naisten metrin ponnahduslaudalla.
Urhean kumppani Kisakallion Urheiluopisto on Lohjalla toimiva, innovatiivinen liikunnan ja urheilun valtakunnallinen koulutus- ja valmennuskeskus, jonka tehtävänä on edistää ja kehittää liikunta- ja valmennustoimintaa, liikunta- ja terveyskasvatukseen liittyvää koulutustoimintaa sekä muita liikuntapalveluja
Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt urheilija-apurahat 94:lle kesälajien urheilijalle. Apurahan tavoitteena on luoda taloudelliset edellytykset ammattimaiselle valmentautumiselle
”Tätä hyvää pitää tarjota kaikille valmentajille ja urheilijoille sanoo Kai Liukkonen, Riikka Lehtosen ja Tarun Lahden valmentaja”
RSS ATOM