Tervetuloa Urhean kotisivuille!

Ajankohtaista

TAVOITTEENA NUOREN URHEILIJAN HYVÄ PÄIVÄ 2014 julkaisu on ilmestynyt ja sen ovat toimittaneet erittäin vaikuttavat osaajat: Kaisu Mononen, Outi Aarresola, Pasi Sarkkinen, Jarkko Finni, Sami Kalaja, Asko Härkönen ja Mikko Pirttimäki.
Helsingin yliopiston, Aalto-yliopiston ja Urhean I-tason urheilijoille sekä valmentajille tarkoitetut yhteistreenit jatkuvat Unidojolla Töölössä ja Otahallissa Otaniemessä. Treenejä pidetään nyt aina maanantaisin alkaen klo 9.00 vuorotellen Unidojolla ja Otahallissa.
Paralympiakomitean viestintä- ja yhteyspäällikkö Leena Kummu on suomentanut ja laittanut suomalaiset paraurheilijat kansainvälisen Paralympiakomitean IPC:n lajidemokortteihin. Mukana mm. urhealaiset Amanda Kotaja (yu, ratakelaus), Ronja Oja (yu, pituushyppy) ja Matti Suur-Hamari (lumilautailu).
Ei ole oikotietä (29.8.2014)
Lue Sami Kalajan blogi-kirjoitus hänen Valmennustaito-sivuiltaan.
Tuoreen suomalaistutkimuksen mukaan liikkumisella on myönteisiä vaikutuksia lasten tiedollisiin toimintoihin, kuten tarkkaavaisuuteen. Lapset, jotka liikkuivat enemmän, saivat parempia tuloksia tarkkaavaisuustestissä kuin vähän liikkuvat.
Soudun maailmanmestaruuksista kisataan tulevalla viikolla, 24.-31.8. Amsterdamissa. Suomesta kisoihin osallistuu 5 urheilijaa kolmessa venekunnassa. Miesten yksikössä (M1x) soutaa Hämeenlinnan Soutajien Robert Ven. Naisten kaksikossa (W2x) soutavat Eeva Karppinen (Nesteen Soutajat) – Ulla Varvio (Takon Soutajat) ja miesten perämiehetöntä kaksikkoa (M2-) soutavat Nesteen Soutajien Joel Naukkarinen – Antti Kilpeläinen.
Urheilijoiden Ammattienedistämissäätiö myöntää vuosittain opiskeluapurahoja kansainvälistä menestystä tavoittelevien tai aktiiviuransa jo päättäneiden huippu-urheilijoiden ammattiin valmistavaan ja tutkintoon tähtäävään opiskeluun.
Rakentamisjaoston Suvi Helanen: Liikkumaan kannustavaa päätöksentekoa
Tehokolmikko Amanda Kotaja, Henry Manni ja Leo-Pekka Tähti voittivat ainutlaatuisesti kaikki yksitoista lähtöään Swanseassa Britannian pyörätuoliurheiluliiton GP-kilpailuissa. Tähti kelasi maailman kärkiajan 100 metrillä, Kotaja uuden Suomen ennätyksen 400 metrillä ja Manni sivusi Suomen ennätystä 100 metrillä.
RSS ATOM