Tervetuloa Urhean kotisivuille!

Ajankohtaista

Huippu-urheilijan elämänkulku -tutkimuksessa tarkastellaan, miten joukko suomalaisia on kasvanut menestyneiksi huippu-urheilijoiksi ja lajiensa kirkkaimmiksi tähdiksi. Aineistona ovat 96 urheilijan haastattelut. Heistä 78 on huippu-urheilijoita ja 18 huipun kynnyksellä lopettaneita urheilijoita. Haastatellut edustavat yhteensä 45 eri lajia. Lista haastatelluista urheilijoista on kokonaisuudessaan nähtävissä Nuorisotutkimusseuran verkkosivuilla.
Folkhälsan utbildning AB & Stahre International Academy of Football Runs a PRO-PROGRAM IN FOOTBALL at Solvalla Sportsinstitute in Espoo/Finland
Suomalaisten huippu-urheilijoiden terveydenhuoltoverkostoa vahvistetaan palvelemaan päivittäisvalmennusta entistä paremmin. Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikkö on käynnistänyt 15.5. alkaen terveydenhuollon koordinointihankkeen, jonka vetäjänä toimii LT Maarit Valtonen.
Kasva Urheilijaksi Jyväskylässä –toimintaan kuuluva ilta ”Lasten fyysisten ominaisuuksien kehittäminen” järjestettiin keskiviikkona 29.4.2015 Jyväskylässä. Hipposhallin auditorio täyttyi urheilevien alakouluikäisten lasten valmentajista ja vanhemmista, jotka olivat tulleet kuuntelemaan Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksen (KIHU) asiantuntijoiden alustuksia biologisen iän merkityksestä lasten valmennuksessa sekä lasten kestävyys-, voima- ja liikkuvuusharjoittelusta. Alustusten jälkeisessä paneelikeskustelussa syvennyttiin lasten harjoittelun käytännön kysymyksiin osallistujien ennakkoon toimittamien kysymysten pohjalta.
Savon ammatti- ja aikuisopisto palkittiin vuoden urheiluoppilaitoksena Oulussa järjestetyillä Urheiluakatemia- ja urheiluoppilaitospäivillä. Teemu Japisson rohkaisi urheiluakatemioita mukaan alueellisten palvelukeskusten rakentamiseen.
Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian vuotuinen oppilaitostapaaminen pidettiin 28.4.2015 HAAGA-HELIAn Malmin toimipisteessä. Teemana oli ”Korkeakoulusta vauhtia urheilijan polulle”. Tilaisuuteen osallistui ilahduttavan paljon Urhean toimijoita eripuolilta pääkaupunkiseutua kuuntelemaan alustuksia, keskustelemaan ja verkostoitumaan, mikä on erityisen tärkeätä varsinkin, kun ohjataan nuoria urheilijoita valitsemaan opiskelupaikkoja toiselta asteelta eteenpäin.
Amsterdam Diving Cup 2015
Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian oppilaitostapaaminen
Metropolialueen alueellisen palvelukeskuksen pilottihankkeen esittely- ja jakamispäivä pidettiin maanantaina 13.4.2015 Mäkelänrinteen lukion auditoriossa. Kiitos kaikille esiintyjille ja osallistujille hyvästä iltapäivästä.
RSS ATOM