Tervetuloa Urhean kotisivuille!

Ajankohtaista

Suomen Olympiakomitea on nimennyt 23 uutta urheilijaa Suomen joukkueeseen ensi kesän Euroopan Kisoihin. Kisat järjestetään Bakussa Azerbaidžanissa 12.-28.6.
Urheilun teemailita ke klo 18.00
Käy lukemassa erityisesti valmennukseen ja valmentajuuteen keskittyvä vuoden 2015 ensimmäinen verkkolehti. Lehti sisältää erinomaisia juttuja Urheassa toimivista valmentajista.
Seuraavaan hallitusohjelmaan ajatus joustavasta koulupäivästä ja toiminnallisuus osaksi koulun arkea ja muiden oppiaineiden kokonaisuutta, esittää opetus- ja kulttuuriministeriön työryhmä. Koulutilojen käyttöä tehostamalla ja välineistöä hyödyntämällä on koulupäivän välittömään läheisyyteen mahdollisuus luoda yhdenvertainen harrastusmahdollisuus kaikille.
Valmentajaklinikan teema vuonna 2015 on ”Liikkeenhallinnan ja suorituskyvyn arviointi urheilijan kehittymisen taustalla” Teemakoulutuksen aiheena on suunnanmuutoksen kehittäminen
Olen Sara Lehterä, ravitsemustieteen opiskelija Helsingin yliopistosta. Suoritan työharjoittelua Urhealla toukokuun loppuun asti ja olen mukana kehittämässä Urhean ravitsemusvalmennustoimintaa. Urheilu ja ravitsemus ovat molemmat lähellä sydäntäni ja näiden kahden yhdistäminen työharjoittelun kautta on mahtavaa. Omaan lajitaustaani kuuluu mm. 10 vuotta koripalloa Hongassa.
Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian oppilaitostapaaminen
Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus (KIHU) ja Huippu-urheiluyksikkö (HYU) ovat työskennelleet tiiviisti urheiluakatemiaverkoston arviointi- ja kehitystyön parissa.
Suomen psykologiliiton psyykkisen valmennuksen toimikunta ja Suomen urheilupsykologinen yhdistys (Supy ry) järjestävät erittäin mielenkiintoisen ja ajankohtaisen seminaarin otsikolla Urheilussa väsyneenä ei pärjää!
Itä-Suomen yliopiston väitöstutkimus kannustaa perheitä liikunnalliseen elämäntapaan, koska heikot motoriset taidot ja vähäinen välitunti- ja koulumatkaliikunta ovat yhteydessä huonompiin lukemisen ja laskemisen perustaitoihin alakouluikäisillä lapsilla, osoitti Itä-Suomen yliopistossa tarkastettava terveystieteiden maisteri Eero Haapalan väitöstutkimus.
RSS ATOM