Tervetuloa Urhean kotisivuille!

Ajankohtaista

Katso lista ehdokkaista ja linkit esittelyistä, mm. esikuva Mika Poutala, läpimurto Taru Lahti, urheilukulttuuriteko Niko Vuorinen, taustavaikuttaja Anuliisa Uotila, urheiluseura Helsingin NMKY ja tietysti vuoden urheilija Amanda Kotaja!?
Käy lukemassa näin joulun alla erinomaisia juttuja mm. urheilijoista, kestävyysvalmennuksesta, yläkoulujemme sisällön kehittymisestä, puolustusvoimien urheilukoulun merkityksestä, urheilevista poliiseista ja antidopingtyöstä.
Tällä vuosikymmenellä on suomalaisessa urheilussa käännetty katseet Urheilijan polkuun. Se on muun muassa tuonut junioriurheilun ja huippu-urheilun samaan todellisuuteen. Mutta kuten usein käy, perspektiiviä muuttaessa hukkuu toinen. Jos junioriurheilua katsoo vain huippu-urheilusta käsin, unohtuu se seikka, että urheilun polulla on paljon muitakin kuin oikeiksi urheilijoiksi kasvavia.
Vuonna 2016 järjestetään opiskelijoiden MM-kilpailuja 34 eri lajissa. Ensi vuoden kilpailuihin voivat osallistua 1.1.1988 - 31.12.1998 syntyneet korkeakouluopiskelijat (yliopisto- tai ammattikorkeakoulu) sekä 1.1.2015 jälkeen korkeakoulusta valmistuneet. Opiskelijoiden MM-kilpailut on tarkoitettu ensisijaisesti lajiliittojen valmennusryhmä-/ maajoukkuetason urheilijoille.
Urheilijoiden Ammattienedistämissäätiö (URA) jakoi tänään Pohjois-Haagan yhteiskoulussa pidetyssä tilaisuudessa 83 urheilijalle opiskeluapurahan lukuvuodelle 2015-2016. Joukossa useita Urhean urheilijoita
Vantaan kaupunki ja Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia ovat kehittäneet toimintamallin, joka parantaa nuorten urheilijoiden mahdollisuuksia yhdistää koulu ja tavoitteellinen urheilu entistä paremmin yläkouluiässä.
Valtakunnallisesti merkittävistä hankkeista Mäkelänrinteen palloilu- ja monitoimihalli, KymiRing moottoriurheilukeskus ja Tampereen monitoimiareena olivat mukana jo edellisessä rahoitussuunnitelmassa.
Pia Pekonen, 35, on valittu Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön akatemiaohjelman valmennusosaamisen kehittäjäksi. Pekonen on toiminut pitkään valmentajakouluttajana Suomen Urheiluopistolla Vierumäellä. Hänelle on aiemmalta työuraltaan kertynyt runsaasti kokemusta useiden eri lajien valmentajien kouluttamisesta. Pekonen aloittaa uudessa toimessaan vuoden 2016 alussa.
RSS ATOM