Tervetuloa Urhean kotisivuille!

Ajankohtaista

Tapani Keränen, Biomekaniikan asiantuntija, Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus & Urhea, osallistui Biomekaniikan -symposiumiin viime viikolla. Alla Tapanin mietteitä erinomaisista esityksistä.
Tänään 27.9. pidetty Mäkelänrinteen lukion valmentajakokous sisälsi paljon tärkeää asiaa valmentajille. Opinto-ohjaajat Tarja Luhtalampi ja Kati Rauhansalo esittelivät urheilijoille suunnattua opinto-ohjausta. Urhean yläkoulujen kehittäjä Jari Savolainen esitteli Urhean yläkoulujen rakenteellista- ja sisällöllistä kehittymistä.
Eilen vietettiin (20.9.) ensimmäistä kertaa kansainvälistä korkeakoululiikunnan ja -urheilun päivää (International Day of University Sport). Teemapäivä on lähtöisin kansainvälisen opiskelijaurheiluliitto FISU:n aloitteesta ja se on YK:n kasvatus-, tiede- ja kulttuurijärjestö UNESCO:n tunnustama.
Tiistaina vietettiin ensimmäistä kansainvälistä korkeakoululiikunnan ja -urheilun päivää (International Day of University Sport). Teemapäivän takana on kansainvälinen opiskelijaurheiluliitto FISU ja se on UNESCO:n tunnustama.
"Urheilijasta valmentajaksi (URVA) -koulutus on syntynyt tarpeeseen kouluttaa uransa huipputasolla lopettaneita urheilijoita valmentajiksi – tai ainakin luoda koulutuksen avulla valmentamisen perusta. Koulutusaika räätälöidään yhdessä lajiliittojen kanssa kullekin koulutettavalle yksilölliseksi."
Rion Paralympialaiset ovat valmiit alkamaan. Kisojen avajaisia vietetään keskiviikkona 7. syyskuuta. Suomen joukkueen Maracana-stadionille johdattaa kolmansissa ja uransa viimeisissä paralympialaisissa kilpaileva ratsastaja Katja Karjalainen.
Perjantaina 2.9. Turun Vanhalla Raatihuoneella tehtiin historiaa, kun entisen huippu-urheilijan Mira Keräsen johdolla pidettiin yhdistyksen kick off-tilaisuus.
Valmentajaklinikka Specialin kouluttaja vuonna 2016 on hollantilainen Frans Bosch. Hän työskentelee professorina Fontysin yliopistossa Eindhovenissa, Hollannissa, opettaen motorista oppimista ja harjoittelun teoriaa.
Yksitoista mieskoripalloilijaa (19.4 ± 1.4 v.) Stanfordin yliopistosta (USA) lisäsi unen määrään n. 8 tunnista yli 10 tuntiin 5 – 7 viikon ajaksi aikaistamalla nukumaan menoa illalla ja lisäämällä päiväunen iltapäivään. Periodin jälkeen heidän suorituskyky oli parantunut koripallokentällä tapahtuneessa nopeustestissä (16.2 ± 0.61 s vs. 15.5 ± 0.54 s), vapaaheittotestissä (9.0 %) ja kolmen pisteen heittotestissä (9.2 %). Vireystilakysely osoitti heidän harjoitusten ja otteluiden aikaisen fyysisen ja henkisen hyvinvoinnin vahvistuneen jakson aikana.
RSS ATOM