Tervetuloa Urhean kotisivuille!

Ajankohtaista

Teemana on lajien valmennuksen ja valmentautumisympäristön tehostamistoimet Urheassa. Kannattaa käydä lukemassa, millaisia satsauksia ja valintoja mm. Palloliitto, Koripalloliitto tai Purjehdus- ja Veneilyliitto ovat tehneet.
Lue Evan tunteikas instagram päivitys, jossa hän kiittää valmentajaansa Risto Merosta kaikesta tuesta.
Mukana useita Urhean urheilijoita. Urheiluministeri Sampo Terho on myöntänyt 105 talvilajien urheilijalle yhteensä 914 000 euroa verottomina urheilija-apurahoina. Suuren urheilija-apurahan, 20 000 euroa, saa kahdeksan urheilijaa, 10 000 euron apurahan saa 43 ja 6 000 euron apurahan 54 urheilijaa. Apurahaa jaetaan 144 000 euroa enemmän kuin vuosi sitten.
Suomen Olympiakomitea on valinnut viisi lajiryhmävastaavaa Huippu-urheiluyksikön palvelukseen seuraavaksi nelivuotiskaudeksi. 1.7.2018 alkaen lajiryhmävastaavina toimivat Olli-Pekka Kärkkäinen (kestävyyslajit), Pasi Sarkkinen (kamppailulajit), Jani Tanskanen (taito-teholajit), Janne Vuorinen (rinnelajit) ja Kimmo Yli-Jaskari (tarkkuuslajit ja soutu + melonta).
Professori Henrik Wolff on valittu Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian taustalla toimivan Urhea-säätiön hallintoneuvoston puheenjohtajaksi. Maanantaina Mäkelänrinteen lukiossa pidetyssä Urhea-säätiön vuosikokouksessa varapuheenjohtajiksi valittiin Helsingin kaupungin Liikuntajohtaja Tarja Loikkanen sekä Suomen Sulkapalloliiton toiminnanjohtaja Mika Heinonen.
Lumilautailija Matti Suur-Hamarille ja jääkiekkoilija Minttu Tuomiselle ojennettiin tänään vuoden 2018 Urhea-stipendit Urhea-säätiön vuosikokouksessa. Matti Suur-Hamari voitti maaliskuussa Pyeongchangin Paralympialaisissa kultaa ja pronssia. Minttu Tuominen puolestaan oli voittamassa Suomelle jääkiekon olympiapronssia helmikuussa Pyeongchangin Olympialaisissa.
Yksi Suomen Valmentajien toiminnan painopistealueista vuonna 2018 on kansainvälisyys.
Tehtävän kuvaus: Ketterä kaksoisura Kuopion alueella - opiskelevan urheilijan urasiirtymät - hankkeen avulla haetaan ratkaisua opiskelevien urheilijoiden uran siirtymävaiheiden tukemiseen niin koulutuksesta koulutukseen kuin koulutuksesta työelämäänkin. Tavoitteena on rakentaa joustavia, yksilöllisiä ja urheilu-uran huomioon ottavia koulutuspolkuja. Hankkeen aikana mallinnetaan urheiluakatemian toiminta ja rooli opinto- ja uraohjauksessa, kesälukukauden aikana ja urheilu-uran päättyessä. Lisäksi rakennetaan yhteistyötä urheiluakatemian, asiantuntijatahojen ja yritysten kanssa esimerkiksi urheilijoiden pienyrittäjyyden ja henkilöbrändäyksen osalta.
Nuoren urheilijan arkea rytmittävät päivittäinen harjoittelu ja opiskelu. Tavoitteellisen urheilun yhdistäminen hyvin hoidettuun koulutyöhön vaatii tukiverkoston, joka joustaa urheilijan tarpeiden mukaan. Urheilun ja muun elämän yhdistämisestä puhutaan urheilijan kaksoisurana.
Urhea järjesti liikunnanopettajien Kasva Urheilijaksi-valinnaisaineen koulutustilaisuuden 3.5. Mainingin koululla
RSS ATOM