Tervetuloa Urhean kotisivuille!

Ajankohtaista

Helsinki -päivänä 12. kesäkuuta palkitaan vuoden 2018 helsinkiläisurheilija 10 000 euron stipendillä, vuoden nuori urheilija 2 500 euron stipendillä, vuoden seura 5 000 euron stipendillä sekä vuoden valmentaja 2 500 euron stipendillä. Sinä voit vaikuttaa ketkä ovat vuoden 2018 palkittavia.
Lue yleisurheilija Sanna Kämäräisen erinomainen kolumni Savon Sanomien verkkosivuilta.
Olympiakomitea on ottanut tehtäväkseen rakentaa huippu-urheilun yhteiskunnallisen perustelun 2020-luvun Suomeen. Mikä on huippu-urheilun merkitys Suomelle? Mikä siinä on arvokasta, mikä arveluttavaa? Miksi huippu-urheilua pitää tukea?
Urhean I- ja II-tason urheilijoille sekä Mäkelänrinteen oppilaille tarkoitettu maksuton fysioterapiapäivystys toimii nyt Liikuntafysion verkkoajanvarauksen kautta. Tavoitteena on parantaa palvelun saatavuutta, lisätä terveitä harjoituspäiviä ja vähentää vaivojen pitkittymistä.
Mitä johtaja voi oppia huippu-urheilijalta? Miksi meidän kaikkien tulisi niin yksilöinä kuin yhteiskuntanakin kiinnittää huomiota liikkumiseen? Perimmiltään niin urheilu, johtaminen kuin elämä yleensäkin on eräänlaista suorittamista ja hyvään suoritukseen yltäminen edellyttää tärkeimmän työvälineemme – itsemme – huoltoa.
Vuoden jenkkifutari käväisi tammikuussa Suomessa ja kertoi kuulumisia rapakon takaa. Helsinki Roostersissa amerikkalaisen jalkapallon 2009 aloittaneella Mulumballa on takanaan menestyksekäs urheilu-ura myös judossa, jossa hän voitti juniorisarjoissa muun muassa Pohjoismaiden mestaruuden. Mäkelänrinteen Urheilulukiossa amerikkalaiseen jalkapalloon tutustunut Mulumba nousi nopeasti amerikkalaisen jalkapallon nuorten nuorten maajoukkueisiin ja oli voittamassa Suomen mestaruutta eli Vaahteramaljaa vuonna 2012.
Märskyn abiturientti Juho Junttila aloitti kilpailukautensa loistavasti Hollannin Eindhovenissa pidetyssä kansainvälisessä kilpailuissa.
Excellence in Finland -hankkeen tavoitteena oli luoda verkosto, jonka puitteissa vahvistetaan ainutlaatuista, hallintorajat ylittävää tieteen, taiteen ja urheilun yhteistyötä suomalaisen huippuosaamisen jakamiseksi ja kehittämiseksi. Vuonna 2016 alkaneeseen hankkeeseen osallistui merkittäviä suomalaisia tiede-, taide- ja urheiluinstituutioita.
Yhteensä 166 kesälajien urheilijaa saa kaikkiaan 1 266 000 euroa verovapaina urheilija-apurahoina. Ministeri Sampo Terhon myöntämien urheilija-apurahojen tavoitteena on luoda taloudelliset edellytykset ammattimaiselle ja päätoimiselle valmentautumiselle. Apurahat myönnetään Veikkauksen tuotosta.
Urhean urheilufysioterapiapalveluista vastaavalla yhteistyökumppanilla Liikuntafysiolla on käytössään Alter G Antigravity –juoksumatto, jonka avulla voi keventää iskutusta 0% - max 80%. Kevennetty juoksu vastaa tekniikaltaan normaalia juoksua ja pitää vesijuoksua paremmin yllä tukirakenteiden ja jänteiden kuormituskestävyyttä alaraajavammojen kuntoutuksessa.
RSS ATOM