Tervetuloa Urhean kotisivuille!

Ajankohtaista

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu aloittaa uuden kilpa- ja huippu-urheilijoille suunnatun opintopolun, jossa voi yhdistää sekä tavoitteellisen urheilun että korkeakouluopinnot. Urheilijan opintopolku on kaksivuotinen, räätälöity opintokokonaisuus, joka sisältää liiketalouden perusopintoja.
Jyväskylän ammattikorkeakoulu ja Jyväskylän Urheiluakatemia ovat toteuttaneet kahden lukuvuoden ajan 15 opintopisteen laajuisia Urheiluakatemiaopintoja akatemiaurheilijoille. Viime lukuvuonna opintoja suoritti urheilijoita myös Tampereen Urheiluakatemiasta. Opinnot on suunniteltu opiskelevan urheilijan valmentautumista ja opiskelua tukevaksi kokonaisuudeksi, joissa pureudutaan urheilijan hyvinvointiin, yhteistyösuhteisiin sekä urasuunnitteluun. Opintojen lähtökohtana on ollut se, että ne tukevat opiskelevan urheilijan arkea ja valmentautumista ja että opinnoista olisi suoraan hyötyä niin urheilemiseen kuin opiskeluunkin. Urheiluakatemiaopintoja voi tehdä omasta opiskelualasta riippumatta ja ne voi liittää esimerkiksi vapaasti valittaviin opintoihin. Urheilijan tulee selvittää hyväksilukemiset omasta oppilaitoksesta ennen opintojakson aloittamista. Opinnot soveltuvat sekä toisen että korkea-asteen urheilijoille, varsinkin 1-osan opinnot sopivat hyvin myös nuoremmille urheilijoille.
Hyvä urheilun ja hyvinvoinnin asiantuntija! Olemme saaneet tämän vuoden Kestävän gastronomian huippuseminaariimme ihan mahtavat puhujat! Asian lisäksi tarjoamme herkullista ruokaa omalta pellolta, mahdollisuuden tutustua kampuksemme vieressä sijaitsevaan kaupunkipeltoomme, Green City Farmiin, ja tietysti verkostoitua ravitsemus-, ravintola- ja liikunta-alan asiantuntijoiden kanssa. Voit valita joko puolikkaan päivän tai osallistua koko päivän ohjelmaan.
Omniassa käynnistyy huippu-urheiluun tähtäävä Omnia Basketball Academy -ohjelma. Tähän ohjelmaan osallistuvat urheilijat ovat sekä monikulttuurisia että kantaväestön nuoria. Ohjelman avulla nuoret valmistuvat ammattiin tai jatko-opiskeluun huipulle tähtäävän urheiluharjoittelun ohella. Akatemiajoukkue tulee koostumaan alle 19-vuotiaista pojista. Joukkueessa on 12 – 15 tavoitteellisesti urheilevaa nuorta. Joukkueen tavoitteena on päästä valtakunnan korkeimmalle sarjatasolle A-nuorten SM-sarjaan.
Haku Urheilukoulun III/20 saapumiserään päättyy 31.8.2019! Pääsykokeet järjestetään Santahaminassa 30.9. -2.10.2019 (varapäivä 8.10.2019). Valinnat julkaisemme viikolla 47 ja varusmiespalvelus valituilla alkaa Santahaminassa ja Kajaanissa 13.4.2020.
Viveca Lindfors, Rene Rinnekangas ja Jimi Salonen ovat uudet nimet, joiden varaan Suomen talvikisamenestystä rakennetaan.
Keskiviikkona virallisesti käynnistyvissä kesäuniversiadeissa Italian Napolissa on mukana 82 suomalaisurheilijaa. Kesäuniversiadit järjestetään nyt 30:nnen kerran ja kyseessä on samalla juhlavuosi, sillä ensimmäiset järjestettiin tasan 60 vuotta sitten, 1959, nekin Italiassa, Torinossa. Kisat kestävät virallisesti 12 päivää, 3.-14.7. Napoliin odotetaan yli 8000 osallistujaa noin 120 eri maasta. Kilpailuja käydään 18 eri urheilumuodossa. Suomalaisia osallistuu 11 eri urheilumuotoon: ammunta, judo, koripallo, miekkailu, purjehdus, rytminen voimistelu, taekwondo, telinevoimistelu, uimahypyt, uinti ja yleisurheilu. Suomalaisurheilijat ovat syntyneet vuosina 1994-2000.
Kannattaa käydä lukemassa erinomaisia juttuja Urhean toisen asteen oppilaitosten kursseista, joissa urheilun sisältöjä on hyödynnetty eri oppiaineiden opetuksessa. Inspiroidu!
Viveca Lindfors on valittu vuoden helsinkiläisurheilijaksi.
Vuosikirja 2018 esittelee erittäin kattavasti viime vuoden toimintaamme. Löydät mielenkiintoisia tietoja urheilijoistamme, valmentajistamme, monipuolisesta toiminnastamme sekä taloutemme kehittymisestä
RSS ATOM