Tervetuloa Urhean kotisivuille!

Ajankohtaista

Suomen Olympiakomitea on valinnut viisi lajiryhmävastaavaa Huippu-urheiluyksikön palvelukseen seuraavaksi nelivuotiskaudeksi. 1.7.2018 alkaen lajiryhmävastaavina toimivat Olli-Pekka Kärkkäinen (kestävyyslajit), Pasi Sarkkinen (kamppailulajit), Jani Tanskanen (taito-teholajit), Janne Vuorinen (rinnelajit) ja Kimmo Yli-Jaskari (tarkkuuslajit ja soutu + melonta).
Professori Henrik Wolff on valittu Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian taustalla toimivan Urhea-säätiön hallintoneuvoston puheenjohtajaksi. Maanantaina Mäkelänrinteen lukiossa pidetyssä Urhea-säätiön vuosikokouksessa varapuheenjohtajiksi valittiin Helsingin kaupungin Liikuntajohtaja Tarja Loikkanen sekä Suomen Sulkapalloliiton toiminnanjohtaja Mika Heinonen.
Lumilautailija Matti Suur-Hamarille ja jääkiekkoilija Minttu Tuomiselle ojennettiin tänään vuoden 2018 Urhea-stipendit Urhea-säätiön vuosikokouksessa. Matti Suur-Hamari voitti maaliskuussa Pyeongchangin Paralympialaisissa kultaa ja pronssia. Minttu Tuominen puolestaan oli voittamassa Suomelle jääkiekon olympiapronssia helmikuussa Pyeongchangin Olympialaisissa.
Yksi Suomen Valmentajien toiminnan painopistealueista vuonna 2018 on kansainvälisyys.
Tehtävän kuvaus: Ketterä kaksoisura Kuopion alueella - opiskelevan urheilijan urasiirtymät - hankkeen avulla haetaan ratkaisua opiskelevien urheilijoiden uran siirtymävaiheiden tukemiseen niin koulutuksesta koulutukseen kuin koulutuksesta työelämäänkin. Tavoitteena on rakentaa joustavia, yksilöllisiä ja urheilu-uran huomioon ottavia koulutuspolkuja. Hankkeen aikana mallinnetaan urheiluakatemian toiminta ja rooli opinto- ja uraohjauksessa, kesälukukauden aikana ja urheilu-uran päättyessä. Lisäksi rakennetaan yhteistyötä urheiluakatemian, asiantuntijatahojen ja yritysten kanssa esimerkiksi urheilijoiden pienyrittäjyyden ja henkilöbrändäyksen osalta.
Nuoren urheilijan arkea rytmittävät päivittäinen harjoittelu ja opiskelu. Tavoitteellisen urheilun yhdistäminen hyvin hoidettuun koulutyöhön vaatii tukiverkoston, joka joustaa urheilijan tarpeiden mukaan. Urheilun ja muun elämän yhdistämisestä puhutaan urheilijan kaksoisurana.
Urhea järjesti liikunnanopettajien Kasva Urheilijaksi-valinnaisaineen koulutustilaisuuden 3.5. Mainingin koululla
Kannattaa käydä lukemassa ja katsomassa Laajasalon opiston urheililutoimittajaopiskelijoiden tekemät videot nuorista urheilijoista. Mielenkiintoisia nuoria! Simo Tarvosen pääkirjoitus on myös erinomainen!
Urheilukoulun haku kesälajien saapumiserään IV/18 päättyy 1.6.2018. Pääsykokeet järjestetään Santahaminassa 25.-27.6.2018 ja palvelus valituilla alkaa maanantaina 15.10.2018 Santahaminassa.
Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia URHEAn verkostotapaaminen keräsi yli satapäisen osanottajajoukon kuuntelemaan ja keskustelemaan urheilijan arjesta ja kansainvälisestä vaatimustasosta. Päivän aikana kuultiin kiinnostavia puheenvuoroja urheilun eri kulmilta.
RSS ATOM