Tervetuloa Urhean kotisivuille!

Ajankohtaista

Valmentajan päivän aloitteen takana ovat Suomen Valmentajat, Suomen Ammattivalmentajat SAVAL, Suomen Olympiakomitea sekä valmentajuuden maailmanjärjestö International Council for Coaching Exellence (ICCE). EU-puheenjohtajuuskauden tunnelmissa myös Opetushallitus osallistui aloitteen käynnistämiseen Euroopan urheiluviikkoon yhdistettynä syksyllä 2019.
URA-säätiön opiskeluapurahaa lukuvuodelle 2019-20 voi hakea syyskuun ajan. Linkki sähköiseen hakulomakkeeseen. Säätiön hallitus tekee asiantuntijalausuntojen pohjalta päätöksen apurahan saajista marraskuun puoliväliin mennessä. Jokaiselle hakijalle tiedotetaan henkilökohtaisesti häntä koskevasta apurahapäätöksestä ja kaikki apurahan saajat julkaistaan joulukuussa pidettävässä URA-säätiön opiskeluapurahojen jakotilaisuudessa. Täyden apurahan suuruus on 3000 euroa. Apuraha voidaan myöntää myös puolikkaana syys- tai kevätlukukaudeksi. Tarkempaa tietoa apurahan myöntämisehdoista löytyy alta kohdasta opiskeluapurahan myöntämisperusteet lukuvuodelle 2019-20.
Suomen urheiluravitsemuksen asiantuntijat ry (SURA) järjestää toimintansa ensimmäisen valtakunnallisen urheiluravitsemuksen seminaarin Helsingissä 26.11.2019. Seminaarin esiintyjinä on Suomen johtavia urheilun parissa toimivia asiantuntijoita ja urheilijoita.
Suomen Valmentajat valmentajien jatko- ja täydennyskoulutustahona haluaa viedä psyykkisen valmennuksen osaamista kentälle ja lisätä sen ymmärrystä valmentajien piirissä. Seurakentällä psyykkisen valmennuksen aiheet ovat luomassa motivoivia, laadukkaita ja turvallisia harjoitusympäristöjä urheilussa mukana oleville lapsille, nuorille ja aikuisille.
Urhean yhteistyökumppanin Workpilotsin kautta olisi mielenkiintoinen työkeikka tarjolla.
Muista myös kiittää valmentajaasi
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu aloittaa uuden kilpa- ja huippu-urheilijoille suunnatun opintopolun, jossa voi yhdistää sekä tavoitteellisen urheilun että korkeakouluopinnot. Urheilijan opintopolku on kaksivuotinen, räätälöity opintokokonaisuus, joka sisältää liiketalouden perusopintoja.
Jyväskylän ammattikorkeakoulu ja Jyväskylän Urheiluakatemia ovat toteuttaneet kahden lukuvuoden ajan 15 opintopisteen laajuisia Urheiluakatemiaopintoja akatemiaurheilijoille. Viime lukuvuonna opintoja suoritti urheilijoita myös Tampereen Urheiluakatemiasta. Opinnot on suunniteltu opiskelevan urheilijan valmentautumista ja opiskelua tukevaksi kokonaisuudeksi, joissa pureudutaan urheilijan hyvinvointiin, yhteistyösuhteisiin sekä urasuunnitteluun. Opintojen lähtökohtana on ollut se, että ne tukevat opiskelevan urheilijan arkea ja valmentautumista ja että opinnoista olisi suoraan hyötyä niin urheilemiseen kuin opiskeluunkin. Urheiluakatemiaopintoja voi tehdä omasta opiskelualasta riippumatta ja ne voi liittää esimerkiksi vapaasti valittaviin opintoihin. Urheilijan tulee selvittää hyväksilukemiset omasta oppilaitoksesta ennen opintojakson aloittamista. Opinnot soveltuvat sekä toisen että korkea-asteen urheilijoille, varsinkin 1-osan opinnot sopivat hyvin myös nuoremmille urheilijoille.
Hyvä urheilun ja hyvinvoinnin asiantuntija! Olemme saaneet tämän vuoden Kestävän gastronomian huippuseminaariimme ihan mahtavat puhujat! Asian lisäksi tarjoamme herkullista ruokaa omalta pellolta, mahdollisuuden tutustua kampuksemme vieressä sijaitsevaan kaupunkipeltoomme, Green City Farmiin, ja tietysti verkostoitua ravitsemus-, ravintola- ja liikunta-alan asiantuntijoiden kanssa. Voit valita joko puolikkaan päivän tai osallistua koko päivän ohjelmaan.
Omniassa käynnistyy huippu-urheiluun tähtäävä Omnia Basketball Academy -ohjelma. Tähän ohjelmaan osallistuvat urheilijat ovat sekä monikulttuurisia että kantaväestön nuoria. Ohjelman avulla nuoret valmistuvat ammattiin tai jatko-opiskeluun huipulle tähtäävän urheiluharjoittelun ohella. Akatemiajoukkue tulee koostumaan alle 19-vuotiaista pojista. Joukkueessa on 12 – 15 tavoitteellisesti urheilevaa nuorta. Joukkueen tavoitteena on päästä valtakunnan korkeimmalle sarjatasolle A-nuorten SM-sarjaan.
RSS ATOM