Tervetuloa Urhean kotisivuille!

Ajankohtaista

Urheiluyläkoulukokeilun toimintamallia luodaan tällä hetkellä 14 kunnassa ympäri Suomea. Urheilijaksi kasvamisen tueksi tarvitaan kaikkien yhteispeliä. Urheiluakatemiat saattavat yhteen toimijat, joiden kautta malli rakentuu: yläkoululaiset ja heidän vanhempansa, koulun toimijat, valmentajat sekä seurat.
Suomen Olympiakomitea kannustaa hallitusta ja eduskuntapuolueita avaamaan jatkossa budjettia liikunnalle ja urheilulle. Siten voidaan luoda mahdollisuuksia uusille miljoonaluokan kohdennuksille koko kansan liikkumisen ja huippu-urheilumenestyksen mahdollistamiseksi.
Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus KIHU julkaisi eilen raporttinsa Suomen Olympiakomitean johtaman ja paikallisten urheiluakatemioiden organisoiman urheiluyläkoulukokeilun ensimmäisestä lukuvuodesta. Mukana olevat koulut pitävät tärkeinä erityisesti yhteisiä sisältöjä ja malleja, jotka helpottavat toiminnan järjestämistä ja sen kehittämistä.
Heinäkuussa kilpaillaan yleisurheilun 19-vuotiaiden MM-kisat Tampereella ja 17-vuotiaiden EM-kisat Unkarissa. Suomen molempiin joukkueisiin nimettiin yhteensä yli 30 urheilijaa. Näiden arvokisajoukkueiden urheilijoista 12 kuuluu Pääkaupunkisedun urheiluakatemiaan Urheaan.
Pikaluistelija Mika Poutala on valittu Suomen Olympiakomitean urheilijavaliokunnan puheenjohtajaksi. Urheilijavaliokunta on asiantuntijaryhmä, joka toimii edustusurheilijoiden ja Olympiakomitean välisenä yhdyssiteenä ja urheilijoiden edunvalvojana sekä Olympiakomitean neuvoa-antavana valiokuntana. Poutala on toiminut myös Urhea-säätiön hallintoneuvostossa urheilijoiden edustajana.
Puolustusvoimien urheilukoulun hakuprosessi muuttuu kesän 2018 aikana. Muutos alkaa Urheilukoulun talvilajien III/19 saapumiserästä, jonka hakuaika päättyy 31.8.2018 ja palvelus alkaa huhtikuussa 2019.
Jarno Parikka (KM), 32, on valittu Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelman asiantuntijaksi 1.8.2018 alkaen. Parikan toimenkuvaan kuuluu nuorten urheilun valmentautumisen ja oppilaitosjärjestelmän laaja-alainen kehittäminen yhteistyössä verkoston kanssa. Lisäksi hän vastaa koko urheiluakatemiaohjelman toiminnan kehittämisestä yhdessä muun tiimin kanssa.
Teemana on lajien valmennuksen ja valmentautumisympäristön tehostamistoimet Urheassa. Kannattaa käydä lukemassa, millaisia satsauksia ja valintoja mm. Palloliitto, Koripalloliitto tai Purjehdus- ja Veneilyliitto ovat tehneet.
Lue Evan tunteikas instagram päivitys, jossa hän kiittää valmentajaansa Risto Merosta kaikesta tuesta.
Mukana useita Urhean urheilijoita. Urheiluministeri Sampo Terho on myöntänyt 105 talvilajien urheilijalle yhteensä 914 000 euroa verottomina urheilija-apurahoina. Suuren urheilija-apurahan, 20 000 euroa, saa kahdeksan urheilijaa, 10 000 euron apurahan saa 43 ja 6 000 euron apurahan 54 urheilijaa. Apurahaa jaetaan 144 000 euroa enemmän kuin vuosi sitten.
RSS ATOM