Tervetuloa Urhean kotisivuille!

Ajankohtaista

(Päivitetty 16.3.2020 klo 18.30) Suomen hallitus päätti 16.3.2020 uusista suosituksista koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi. Olympiakomitea noudattaa Suomen hallituksen, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, sosiaali- ja terveysministeriön ja ulkoministeriön linjauksia ohjeistuksessaan. Olympiakomitean vastuuhenkilö asiassa on ylilääkäri Maarit Valtonen. Lisätietoa THL:n sivuilla.
Helsingin kaupunki täydensi päätöksiään ja suosituksiaan koronavirustilanteeseen liittyen 15.3. https://www.hel.fi/uutiset/fi/kaupunginkanslia/kaupunki-taydensi-paatoksiaan-ja-suosituksiaan-koronavirustilanteeseen-liittyen
Tässä tiedotteessa olevat asiat ovat voimassa toistaiseksi. Päivitämme tietoja, kun näemme, miten tilanne kehittyy. Valtioneuvoston suosituksen mukaan ihmisten pitäisi kokoontua niin vähän kuin mahdollista ja tämä koskee myös työpaikkaa. Tästä päivästä lähtien Urhea-säätiö ohjaa säätiön henkilöstön joko vapaalle tai etätöihin.
Suomen Olympiakomitea on julkaissut Kehity huippu-urheilijaksi –harjoituskirjan, joka on suunnattu huippua tavoitteleville toisen asteen urheilijoille. Kirja on jatkoa kolmeosaiselle Kasva urheilijaksi -harjoituskirjasarjalle, jonka kohderyhmää ovat yläkouluikäiset. Materiaalien muodostama kokonaisuus auttaa ja tukee nuorta urheilijaa kokonaisvaltaisessa urheilijaksi kasvamisessa.
Urheiluamis Prakticumissa opiskelevat Dragon Teamin Benjamin Vuorihovi ja Filemon ”Fille” Sundberg tekivät kaudella 2019 uuden nopeus maailmanennätyksen veneluokassa Offshore 3J. Uusi maailmanennätys kirjataan 101,22 km/h (54,65 solmua). Tulos on myös uusi Suomen ennätys luokissa 3J sekä V60.
Kesällä 2021 Mäkelänrinteen kampuksella avautuu Suomen suurin valmennuskeskus. Urhea-hallin, junatunneliin rakennettavan juoksuradan, 176 asunnon kerrostalon ja koulun laajennuksen kustannusarvio on yhteensä noin 65 miljoonaa euroa.
Haemme tiimiimme kokoaikaiseen työsuhteeseen urheilufysioterapeuttia ja fysiikkavalmentajaa sekä osa-aikaiseen työsuhteeseen urheilun psyykkisen valmennuksen asiantuntijaa.
Opetus- ja kulttuuriministeriö tukee urheiluakatemioiden ja valmennuskeskusten toimintaa 3 730 000 eurolla. Avustusta jaetaan yhteensä 20 urheiluakatemialle ja valmennuskeskukselle, joiden tehtävänä on kehittää suomalaista huippu-urheilua.
Emilia Soini, 24, nappasi jo viidennen SM-kultansa reilu viikko sitten, mutta uran suuret tavoitteet odottavat ammattilaisten PSA-kiertueella.
Neuvottelukunta toimii eri hallinnonalojen ja urheilun toimijoiden välisenä yhteistyöelimenä. Sen tavoitteena on edistää urheilun eettisyyttä ja siihen liittyvien kansainvälisten sopimusten toimeenpanoa. Neuvottelukunta tekee ehdotuksia urheilun eettisistä kysymyksistä niille toimijoille, joita asia koskee. Se voi teettää selvityksiä työnsä tueksi ja tehdä esityksiä ministeriölle selvityksistä, tutkimuksista ja kehityshankkeista. Nyt nimitetty neuvottelukunta jatkaa vuosina 2015–2019 toimineen edeltäjänsä työtä. Lisätietoja: Opetus- ja kulttuuriministeriön ylijohtaja Esko Ranto, p. 0295 3 30115
RSS ATOM