Tervetuloa Urhean kotisivuille!

Ajankohtaista

Opetus- ja kulttuuriministeriö on julkaissut päätökset urheiluakatemioiden ja valmennuskeskusten harkinnanvaraisista kehittämisavustuksista vuodelle 2021. Urheiluakatemioiden toiminta nähdään tärkeänä myös valtion toimesta, sillä avustussumma nousi hieman tiukentuneesta taloustilanteesta huolimatta. Olympiakomiteassa ollaan tyytyväisiä avustuspäätöksiin, jotka ministeri Annika Saarikko päätti Olympiakomitean antaman asiantuntijalausunnon mukaisesti.
Harrastustoiminnan rajoitukset jatkuvat liikuntapalvelun sisätiloissa, ulkokentillä ja koulujen liikuntasaleissa 31.3.2021 saakka.  
Arcadassa fysioterapiaa opiskeleva Pontus Linder puhuu mielenkiintoisesti lajistaan ja urheilun ja taiteen yhteydestä Sportliv-ohjelmassa. Upean näköistä suorittamista, taidetta!
Tällä viikolla OlympiaCastin vieraana on Antti Paananen, joka tuntee urheiluakatemiatoiminnan kuin omat taskunsa. Hän luotsaa Olympiakomitean urheiluakatemiaohjelmaa ja kertoo tässä jaksossa perusasiat urheiluakatemioista: mitä ne ovat, kenelle ne on tarkoitettu ja miksi niitä on perustettu.
Urhea-hallin ovet Helsingin Mäkelänrinteellä avautuvat käyttäjille kesällä 2021. Monilajiseen harjoitteluun tarkoitettu urheiluhalli tarjoaa modernit tilat sekä huippu-urheilijoille että liikunnan harrastajille. Urhea-kampus on ainutlaatuinen hanke Suomessa ja se toimii suunnannäyttäjänä tulevaisuuden urheilurakentamiselle. Kaikki urheilijan arjessa tarvitsemat asiat kuten harjoituspaikat, opiskelu, asuminen, ruokailut sekä terveydenhuolto löytyvät Urhea-kampusalueelta.
Espoon Tapiot on yksi Suomen suurimmista yleisurheiluseuroista ja mahdollistaa vuosittain satojen lasten ja nuorten laadukkaan urheiluharrastuksen.Nyt seura haluaa luoda myös entistä vahvempaa huippu-urheilukulttuuria ja auttaa kärkiurheilijoitaan tavoittelemaan unelmiaan uuden AntiCramp -tiimin myötä.
Urheilukoulun IV/21 saapumiserän haku päättyy 28.2.2021. Pääsykokeita emme nyt valitettavasti pysty järjestämään Santahaminassa koronapandemiasta johtuen. Pääsykokeiden sijaan järjestämme kaikille hakeneille urheilijoille puhelinhaastattelun viikoilla 13 ja 14.
Päätökset uusista rajoituksista tulevat voimaan tänään 1.2.2021. Rajoitustoimet ovat voimassa 28.2.21 asti. Talvilomaa koskevista päätöksistä tiedotamme heti kun linjaukset asiasta on tehty.
Koulutusjärjestelmän on tuettava nuoria urheilijoita yhdistämään tasapainoisesti opiskelu ja tavoitteellinen urheilu. Urheilijaksi kehittymisen ja ammattilaisuuteen kasvun tulee olla mahdollista valtion koulutusjärjestelmien tukemana.
RSS ATOM